Dag en nacht bereikbaar : 077 3874141

Opbaren en verzorging

Verzorging

Na het overlijden vindt de laatste verzorging plaats. Het is mogelijk om samen met ons deze laatste verzorging te doen. Afhankelijk van hoe u de rouwperiode vorm wil geven kan dit thuis of in een rouwkamer van ons uitvaartcentrum.

Opbaren in ons uitvaartcentrum

Onze rouwkamers zijn neutraal aangekleed. Dat geeft u de mogelijkheid om ze eigen wens in te richten om zo een meer vertrouwd gevoel te creëren als u afscheid komt nemen van uw dierbare. Wij vinden het belangrijk dat u alle rust, ruimte en tijd krijgt om uw dierbare in ons uitvaartcentrum te bezoeken.

Thuisopbaring

Om steeds in de nabijheid van de overledene te kunnen zijn en in een vertrouwde omgeving afscheid te nemen, kunt u ook kiezen voor een opbaring thuis. Dit kan in de kist met een kistkoeling maar ook op een opbaarbed of een eigen bed met een bedkoeling.

 

Wanneer thanatopraxie, een lichte vorm van balseming, wordt toepast, is koeling niet meer nodig en zal de overledene niet koud aanvoelen. Thuis opbaren betekent niet altijd dat dit in huis zelf is. U kunt ook kiezen voor opbaring op een voor uw dierbare geliefde plek.

Niet opbaren

In de laatste wilsbeschikking kan iemand aangeven dat hij/zij niet wil worden opgebaard (‘geen kijkdagen’). Ook u kunt daar zelf voor kiezen. De overledene blijft dan tot de uitvaart in ons uitvaartcentrum of wordt thuis opgebaard zonder dat er rouwbezoek plaatsvindt.

Kleding

U kiest zelf in welke kleding de overledene wordt opgebaard. Soms heeft de overledene in een laatste wilsbeschikking hier zelf al een keuze in gemaakt.

Random image
Scroll Up