Dag en nacht bereikbaar : 077 3874141

Steun krijgen

 

Uitvaartverzorging Van der Laan heeft in haar lange bestaan veel ervaring opgedaan met rouwverwerking. We hebben een mooi netwerk met mensen die u, uw kinderen of andere betrokkenen kunnen helpen. Wij brengen u graag in contact met specialisten, zodat u zo mogelijk de draad weer kunt oppakken.

Henk Roefs & Gerda van Adrichem

Rouw- en verliesbegeleiders, relatietherapeuten

 

Als rouw op je dak valt, wordt leven soms zwaar als lood. Is er geen keuze  dan te gaan waar geen weg is. Is je levenstaak soms te groot voor jou alleen. Dan is het goed om daar even wat hulp bij te krijgen. Iemand die ruimte maakt, een tijd meeloopt op je pad, zodat je zelf weer verder kunt.

Als je samen met je partner te maken krijgt met een gezamenlijk verlies is het soms goed om dat ook samen tegemoet te treden. Mannen en vrouwen geven hun rouw vaak eenmaal anders vorm. Voor je het beseft ben je elkaar kwijt geraakt. Is er een afstand gegroeid tussen jou en de ander, die steeds moelijker te overbruggen valt. Rouw is immers de achterkant van liefde. Dan is het soms nuttig om samen met je partner ondersteuning te zoeken. Henk Roefs zal met zijn partner Gerda van Adrichem met jullie aan de slag gaan.

Henk Roefs
Postweg 108
5915 HB Venlo
h.roefs@home.nl
06 866 029 65

 

‘binnen de perken
is de ruimte
even onbeperkt
als daarbuiten’

Gerda van Adrichem
Postweg 108
5915 HB Venlo
gamvanadrichem@home.nl
06 360 942 19

 

‘Ik  werk veel met kinderen en ouders (en samen met Henk Roefs als relatietherapeut) Wanneer zij goed in hun vel steken is er meer geluk in de wereld. In het landschap van rouw kan ik samen met kinderen en ouders meelopen langs het pad van verlies om hun eigen weg hierin te vinden.’

Talenti a Casa - Marijn Geurts Orthopedagoog

Orthopedagoog, Therapeut Rouw en verlies & Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP i.o.

 

Als orthopedagoog hou ik me bezig met allerlei vragen rondom de opvoeding van kinderen en jongeren. Ik doe onderzoek bij kinderen en de verslaglegging hiervan, geef begeleiding zodat kinderen beter in hun vel zitten en betrek ook de ouders hier actief bij. Daarnaast ben ik rouwbegeleider voor kinderen en jongeren.

 

Zoals liefde bij het leven hoort, geldt dit ook voor verlies, rouw is als het ware de achterkant van liefde. Vanaf de geboorte ga je je hechten aan personen die voor jou belangrijk zijn en vroeg of laat moet je ook weer afscheid van hen nemen. Iedereen kan hier dus mee te maken krijgen. Rouwen is een normale en gezonde reactie op verlies. Het is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij een verlies verandert je leven volledig. Het is ontzettend hard werken om te kunnen omgaan met deze nieuwe situatie, met de emoties die je hierbij voelt en om je aan te kunnen passen aan de situatie die totaal veranderd is. Je draagt je verlies mee in je verdere leven.

 

Lees hier verder

Marijn Geurts
Talenti a Casa
Deken van Oppensingel 61a
5911 AB  Venlo
077 – 354 23 45
www.talentiacasa.nl
info@talentiacasa.nl

 

Wacht
ofschoon de dood onzichtbaar wacht
tot er iemand wil verschijnen
doet hij toch wel iets
wijst je op de kostbaarheid
van wie er blijft en zal verdwijnen
is de dood het slot
of juist het sleutelgat
is het einde alles of juist niet

Hans Hagen uit: Kun je de dood ook groeten? Riet Fiddelaers-Jaspers (Samenstelling)

Random image
Scroll Up