Digitale nazorg

Bijna iedereen is actief op internet. Wanneer iemand overlijdt blijft alle digitale informatie van die persoon bestaan. Denk aan verschillende e-mailadressen, Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter. Vaak hebben mensen diverse accounts om in te loggen in webwinkels, bankrekeningen en andere online dienstverleners. Wanneer iemand overlijdt is het vaak een wens van de nabestaanden om de online aanwezigheid van hun dierbare zo min mogelijk zichtbaar te maken of helemaal te verwijderen

Neem contact op
lees verder

 

Partners in digitale nazorg
Uitvaartverzorging van der Laan werkt o.a. samen met Digitale Nazorg. Zij bieden een speciale opzegservice die het mogelijk maakt om de overledene online onzichtbaar te maken. Digitale Nazorg helpt je ook toegang te krijgen tot bepaalde gegevens, bijvoorbeeld tot foto’s en video’s op de telefoon van de overledene. Er bestaat via Digitale Nazorg de mogelijkheid om zowel de papieren als de digitale administratie van de overledene in één keer af te handelen. Deze dienst valt onder de naam i-Finish.

Facebook verwijderen na overlijden
Facebook biedt twee verschillende opties wanneer iemand overlijdt. Nabestaanden kunnen ervoor kiezen het account een herdenkingsstatus te geven of om het account volledig te verwijderen. Wanneer je besluit het Facebook account van je dierbare definitief te verwijderen worden alle informatie en alle foto’s, statusupdates en vriendschappen verwijderd. Dit verzoek aan Facebook kan alleen worden ingediend door naaste familieleden. Deze manier van verwijderen na overlijden geldt ook voor Instagram.

Twitter verwijderen na overlijden
Het account van een overledene kan door een familielid of ander bevoegd persoon worden gedeactiveerd. Dit kan via deze pagina. Twitter vraagt je een aantal gegevens in te vullen. Wanneer je dit hebt gedaan ontvang je per e-mail een formulier. Er wordt gevraagd de overlijdensakte en een kopie van het legitimatiebewijs te sturen naar Twitter. Nadat je dit hebt gedaan, wordt je verzoek tot verwijdering van het Twitter account in behandeling genomen. Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van de status.

LinkedIn verwijderen na overlijden
Om te voorkomen dat LinkedIn automatische updates plaatst over bijvoorbeeld een jubileum bij een werkgever, kun je het LinkedIn account van de overledene te verwijderen. Dit kan via deze pagina. LinkedIn vraagt je een formulier in te vullen. Wanneer je dit hebt gedaan, wordt je aanvraag in behandeling genomen. Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van de status.

Ga direct naar...