Erfenis

Waar moet je aan denken bij het regelen van de erfenis?
Wanneer iemand overlijdt laat die persoon iets achter. Bijvoorbeeld een woning, persoonlijke spullen of een geldbedrag. De overledene kan voor het overlijden in zijn of haar testament aangeven wie de erfgenamen zijn. Wanneer er geen testament is wijst de wet de erfgenamen aan. De erfgenamen bepalen wat er uiteindelijk met de erfenis gebeurt.

Neem contact op
lees verder

 


In principe zit ons werk erop wanneer de uitvaart heeft plaatsgevonden. Veel zaken die bij een uitvaart komen kijken vinden echter pas plaats na de afscheidsdienst. Een onderdeel daarvan is het regelen van de erfenis. Uitvaartverzorging Van der Laan regelt geen erfenissen maar kan je hierin wel adviseren en eventueel doorverwijzen naar de juiste, deskundige partners. Bijvoorbeeld naar een financieel adviseur of naar een notaris.


Erfenis verdelen met Eerlijkverdelen
Vaak horen we dat families het moeilijk vinden om de bezittingen van de overledene te verdelen. Hiervoor adviseren wij gebruik te maken van de diensten van Eerlijkverdelen. Eerlijkverdelen is een website waarin families de bezittingen van hun dierbare kunnen inventariseren door middel van foto’s. Ieder familielid geeft individueel aan welke bezittingen hij of zij graag zou willen hebben en in hoeverre het bezit in bepaalde emotionele of financiële waarde heeft. Vervolgens maakt de website automatisch een overzicht van alle bezittingen, waardoor het makkelijker wordt alles te verdelen binnen de familie, of weg te geven aan vrienden, goede doelen of andere bestemmingen.

Lees hier meer over Eerlijkverdelen.

Ga direct naar...