Ontwerp zonder titel 16

Ik sta elke familie met liefde bij.

lees verder

In gesprek met Jill

Sinds november 2022 werkt Jill als uitvaartverzorger bij van der Laan. Hiervoor werkte ze in de gehandicaptenzorg, maar na 18 jaar was het tijd voor iets anders.


Het was voor mij van groot belang om het aspect van "zorg" te kunnen integreren in mijn nieuwe functie, aangezien dit iets is wat ik oprecht vanuit mijn hart doe en wat ik als cruciaal beschouw in mijn werk. Mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging bracht me bij de uitvaartwereld, een wereld die me aantrok maar waarvan ik nog niet wist of het bij me zou passen. Toen heb ik Lobke benaderd en ben ik het gesprek aangegaan. Van der Laan is ook een leerbedrijf, waar ik me kon laten omscholen. Ik was enthousiast en besloot te solliciteren. Sinds 1 januari 2023 ben ik hier in vaste dienst en sinds september mag ik mezelf Register Uitvaartverzorger noemen.

Mijn eerste weken bestonden vooral uit het meekijken met collega’s, goed observeren en luisteren. Na verloop van tijd trad ik steeds meer naar de voorgrond en ging ik zelfstandig gesprekken voeren met nabestaanden. Het organiseren van een uitvaart binnen korte tijd was voor mij nog vrij onbekend. In de gehandicaptenzorg duren de trajecten vaak maanden, soms wel een aantal jaar, terwijl in de uitvaartwereld binnen een zeer korte tijd iets moet worden gerealiseerd. De snelheid van dit werk heeft me op persoonlijk vlak verrast, aangezien ik ontdekte dat ik ook in staat ben om in korte tijd een uitvaart te organiseren.

Het contact met de families vind ik heel fijn, vooral het bieden van structuur, een houvast zijn, in die hectische dagen. Daarin doe je in dit werk ook bijzondere ervaringen op, iedere keer stap je weer opnieuw bij mensen binnen en je weet niet wat je tegen gaat komen. Een jonger iemand, dat raakt me. Ik ben een emotioneel mens, maar het lukt me om het niet mee naar huis te nemen. Soms heb ik wel een ontlading hoor, dat hoort er ook bij. Een tijdje geleden verzorgde ik een uitvaart waarbij de overledene in eerste instantie niet opgebaard kon worden. De familie wilde graag afscheid nemen. Samen met de collega’s hebben we alles op alles gezet om dit voor de familie mogelijk te maken. Dat was een intensieve week, waarin je probeert zo goed als mogelijk te ondersteunen en adviezen te geven. Uiteindelijk hebben we de familie daarin goed kunnen begeleiden. Tijdens de uitvaart kwam alles samen, dat was erg mooi en helpend voor de nabestaanden. Dan heb ik ook een brok in mijn keel. Ik ben altijd met mijn volle aandacht bij de uitvaart, ik beleef elk onderdeel, van begin tot eind.

Wat mij ook enorm aanspreekt, is het verzorgen van een welkomst- en slotwoord bij een uitvaartdienst. Ik vind het fijn om een persoonlijk verhaal te creëren en daarin mee te nemen wat de families me hebben verteld over hun dierbare. Ik ben gestart met een tweedaagse cursus "In Memoriam schrijven", zodat ik in de toekomst ook diensten kan gaan spreken. Als je me dit een jaar of twee geleden had verteld, had ik dit nooit verwacht. Voor een grote groep staan, nee, dat was niets voor mij! Dat ik dit nu ga doen en ik hier blij van wordt, is een prachtige ontdekking.

In dit werk blijf je groeien en ontdek je nieuwe facetten van jezelf. Het komt echt vanuit mijn hart en door goed te luisteren, geloof ik dat je het verschil kunt maken. Ik sta elke familie met liefde bij.

 

Lees meer verhalen

8 X9 A8805 min

Toeval bestaat niet. Dat besef je steeds meer in dit werk.

Lees het verhaal
8 X9 A7213 2

"Ons gezamenlijke doel: het afscheid van een dierbare zo mooi mogelijk maken."

Lees het verhaal
Gesprek met kim

"Kleine stapjes maken het verschil"

Lees het verhaal
Hans2

"Ik stel mezelf altijd de vraag hoe ik zelf bijgestaan zou willen worden"

Lees het verhaal
Social Media Post 3

‘Je wordt ouder mama…geef het maar toe..’

Lees het verhaal
Andre Rouwbus

“Pas als de mensen tevreden zijn, dan ben ik dat ook”

Lees het verhaal
Alsjegaat trouwen

Als je gaat...
Dan verras ik je nog één keer

Lees het verhaal
Muziek3

Als je gaat,
dan spelen we nog één keer.

Lees het verhaal
Appen

Als je gaat,
dan appen we nog één keer.

Lees het verhaal
Van der laan uitvaart venlo

Als je gaat,
dan schrijven we nog één keer.

Lees het verhaal
Adobestock 140825492

Als je gaat,
dan luisteren we nog één keer.

Lees het verhaal
Adobestock 82364363

Als je gaat,
wandelen we nog één keer.

Lees het verhaal