Muziek en beeld

Ondersteuning bij de keuze voor muziek en beeld
Behalve woorden en bloemen, maken muziek en beelden een afscheidsdienst persoonlijk. Ze bieden troost en verwoorden de dingen die onmogelijk met woorden te zeggen zijn. Uitvaartverzorging Van der Laan staat je bij in het maken van de keuzes voor muziek en beeldmateriaal. Wij zorgen hierbij ook voor de benodigde techniek tijdens de afscheidsdienst.

Muziek voor een begrafenis of crematie
De favoriete muziek van de overledene weerspiegelt zijn of haar persoonlijkheid. Bepaalde nummers roepen herinneringen op. Muziek maakt een uitvaart uniek en persoonlijk. Een goede keuze en opbouw in de muziek geeft meerwaarde aan de afscheidsdienst. Soms bepaalt de overledene al voorafgaand aan het overlijden welke muziek bij de uitvaart ten gehore moet worden gebracht. Anderen laten deze keuze liever over aan de nabestaanden.

Beelden voor de afscheidsdienst
Steeds vaker worden afscheidsdiensten ondersteund met een visuele presentatie met daarin foto’s van de overledene. Als nabestaande kies je zelf welke foto’s en eventuele video’s je wilt laten zien tijdens de afscheidsdienst. Wij kunnen dit materiaal vervolgens omzetten in een presentatie. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen en bij ons aanleveren.

Hulpmiddelen
Op deze website zijn verschillende hulpmiddelen te vinden om bijvoorbeeld een visuele presentatie (powerpoint) te maken of muziek te downloaden.