Begin

Ieder afscheid is een nieuw begin

lees verder

 

“Afscheid nemen bestaat niet”
“Time to say goodbye”
“Waarheen leidt de weg”

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik hoor ze regelmatig voorbij komen.
Allemaal waar en allemaal even treffend als het op afscheid nemen aankomt.

En ook zo actueel nu we afscheid gaan nemen van ons ouwe, getrouwe, grijze gebouw aan de Ubroekweg Noord in Blerick. De plek waar Van der Laan jarenlang gehuisvest is geweest, de plek van afscheid, een werkplek met een ziel. Veel meer dan een grijze stapel stene, in mijn beleving en gelukkig ook in de beleving van onze nabestaanden. Lief en ook veel leed is hier gedeeld, talloze kopjes koffie en thee geschonken, stapels tissues en zakdoekjes vol gehuild. Mooie momenten gedeeld, moeilijke momenten gedeeld, we waren er bijna dag en nacht aanwezig.

En nu staan we aan de vooravond van de grote verhuizing. We gaan weg, weg van deze vertrouwde grijze plek. We gaan verhuizen naar een plek in het groen, dicht bij het vuur, in de natuur, in een pand met historie, de voormalige beheerderswoning van de Algemene Begraafplaats Blerick. Dat pand is op een prachtige manier omgetoverd tot een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, herinneringen kunnen delen en afscheid kunnen nemen, geheel volgens hun eigen wensen en rituelen.

Ziel
Een plek met een ziel, al was het maar omdat deze plek omgeven is door zoveel zielen.

Zoveel meer dan een stapel ClickBricks, gebrand Japans hout, gekleurde ramen, een gietvloer en wanden met Vescom behang, een ruime aula met een fantastische sound en top horecafaciliteiten. Zoveel meer dan dat, want het wordt onze nieuwe werkplek. De plek waar wij als team zo naar uit zien, zoveel zin in hebben om er samen iets prachtigs van te maken. Het voelt goed en het zal ook zeker goed zijn.

De bouwstress is redelijk binnen de perken gebleven, hoewel het af en toe flink knalde. Het was een intens jaar voor ons allemaal, de sfeer was soms gespannen, soms zaten we allemaal op een eigen eiland. Maar nu de verhuizing dan bijna daar is overheerst de gezonde spanning. De spanning die je als kind kon voelen bij een verhuizing, een nieuwe klas of bij het aanbreken van de vakantie.

En daarbij geven we soms teveel op het oude, vertrouwde af. Dan wordt het gebouw aan de Ubroekweg Noord gedegradeerd tot die grijze stapel stenen en lijkt er niks meer goed te zijn. Daarmee doen we afbreuk aan de vele mooie momenten die we daar hebben beleefd. Vandaar dat ik even weemoedig wil stilstaan bij deze jaren, mooie jaren waarin ons bedrijf zich steeds heeft ontwikkeld, geleid door verschillende gezichten, maar steeds met dezelfde drive en instelling om van ieder afscheid een uniek afscheid te willen maken. Samen, met ons team en met de nabestaanden. Dat gaan we zeker voorzetten in Aerdehof.
Spannend? Zeker!

Een mooi plekje op de Blerickse Bergen
Ik neem met een licht weemoedig gevoel afscheid van het oude, vertrouwde om met een open vizier en vol vertrouwen het nieuwe te omarmen. Ik neem je mee, Ubroekweg, in mijn hart en begraaf je ergens op een mooi plekje op de Blerickse Bergen. Dan kan ik toch nog naar je toe als ik daar behoefte aan heb. Want wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt. Dankjewel aan ieder die onderdeel heeft uitgemaakt van zoveel mooie jaren en welkom aan ieder die deel gaat uitmaken van zoveel moois en nieuws. Ieder afscheid is een nieuwe begin…

Marieke Vliegenberg