Zipsfotografie2018111119106338

Informatie over uitvaarten en Coronavirus

lees verder

 

Update 16 april 12.00 uur


Aerdehof en Uitvaartverzorging Van der Laan houden zich aan de volgende dringende adviezen van branchevereniging BGNU en het RIVM:

  • Uitvaartdiensten mogen, op last van het RIVM, uit niet meer dan 30 personen bestaan. Wie deze 30 gasten zijn beslissen de nabestaanden.
  • Voor rouwbezoeken gelden dezelfde restricties. Echter gelden hier tevens restricties rondom het maximaal aantal personen, tegelijk in een (kleine) rouwkamer. Deze worden concreet met de nabestaanden doorgesproken evenals het maximaal aantal rouwbezoeken.
  • Van de aanwezigen wordt tevens gevraagd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar te nemen.
  • Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er géén koffie, thee en water geschonken.
  • Bij Aerdehof bieden wij de mogelijkheid om via een livestream een afscheidsdienst bij te wonen. Al dit soort zaken worden vanzelfsprekend in nauw overleg met de nabestaande geregeld.
  • Alle diensten vinden, omwille van de ruimte, plaats in de aula. Familiekamers en 24-uurs kamers zijn tot nader orde gesloten.
  • Verzorging van de overledene kan momenteel helaas niet in bijzijn van de nabestaanden.

Mocht het RIVM met aanvullende maatregelen komen dan zullen wij deze op onze website met jullie delen.

Handen schudden om te condoleren.
In heel Nederland wordt het schudden van handen afgeraden. Het kabinet deed een dringende oproep om elkaar voorlopig geen handdruk meer te geven.

Er zijn verschillende andere manieren om je medeleven te tonen. Dit kan middels een digitaal bord bij de ingang van Aerdehof worden aangegeven.

Een dierbare overlijdt en is (vermoedelijk) besmet met het Coronavirus. Wat moet ik doen?

Je meldt het overlijden op de gebruikelijke manier. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 077-3874141. Vermeld daarbij dat je dierbare (vermoedelijk) besmet is met het coronavirus. De medewerker aan de telefoon zal ook vragen of de nabestaanden gezondheidsklachten hebben als verkoudheid, hoesten, niezen en koorts. Deze klachten ziet het RIVM als mogelijke signalen voor een besmetting met het coronavirus. Je krijgt dan telefonisch uitleg over hoe de uitvaart wordt geregeld.

Komt er dan een uitvaartverzorger langs?
Dat is per situatie verschillend. Vanuit veiligheidsoogpunt voor onze medewerkers, is het uitgangspunt dat zij niet aan tafel zitten met personen die besmet zijn met het Coronavirus. Wanneer nabestaanden niet besmet zijn en niet in quarantaine zijn, wordt de uitvaart op de gebruikelijke wijze geregeld.
Hebben nabestaanden wél het Coronavirus of bestaat er een vermoeden, wordt er gekeken of de uitvaart op een andere manier geregeld kan worden. Per telefoon is daarbij een goede optie, of Skype of Facetime.

Wat gebeurt er met mijn dierbare die besmet is met het Coronavirus?
Uw dierbare krijgt vrijwel dezelfde dienstverlening als iemand die niet is besmet. Hierbij moet opgemerkt worden dat (lichte)balseming niet is toegestaan. Uitvaartondernemingen volgen een hygiëneprotocol waarin ook de zorg voor overledenen met verhoogd besmettingsrisico is benoemd. Extra beschermende kleding is daar onderdeel van.

Handen schudden om te condoleren.
In heel Nederland wordt het schudden van handen afgeraden. Het kabinet deed een dringende oproep om elkaar voorlopig geen handdruk meer te geven.

Er zijn verschillende andere manieren om je medeleven te tonen. Dit kan middels een digitaal bord bij de ingang van Aerdehof worden aangegeven.

Als er vragen zijn over dit of een ander onderwerp, wij zijn 24 uur per dag bereikbaar 077-3874141