Footprint C2C

Van der Laan geeft gastles op basisschool de Weiert

lees verder

 

Gastleslobke

Lach en traan

In groep 8 kwam Lobke vertellen hoe het is om een uitvaartonderneming te leiden, uitvaarten te regelen en mensen bij te staan op een van de verdrietigste momenten van het leven.
"Dit gaat meestal gepaard met een lach én een traan. Er is altijd wel iemand in de klas die van dichtbij een overlijden heeft meegemaakt, dit zorgt ervoor dat kinderen graag hun ervaring willen delen. Mooi om te zien dat kinderen zich kwetsbaar opstellen en open staan voor dit beroep.

Gastleslobke2

Lobke nam de kinderen mee in het proces van overlijden tot uitvaart, maar liet ook zien hoe Van der Laan in de loop der tijd haar huisstijl is gaan veranderen en zich opmaakt voor de nieuwbouw Aerdehof.

Playground

Interesse?

Na deze gastles en een eerdere voorlichting op Nova Montessori merken we dat het er belangrijk én fijn is om kinderen voor te lichten over deze onderwerpen. En zo de dood bespreekbaar te maken. Heb je ook interesse in een soortgelijke les of voorlichting voor je school of onderwijsinstelling? Neem dan contact op voor een passend aanbod.

Email
Lobke Notermans Geurts 2018
Het is zo mooi én leerzaam om met kinderen over mijn werk én de dood te praten. Lobke Notermans - Directeur