Opbaren en verzorging

Wanneer wordt de overledene verzorgd?
Na het overlijden vindt de laatste verzorging plaats. Als nabestaande is het mogelijk om samen met de verzorgende van Uitvaartverzorging Van der Laan te helpen bij dit ritueel. Afhankelijk van hoe je de rouwperiode wilt vormgeven, kan de laatste verzorging thuis of in een rouwkamer plaatsvinden.

Thuis opbaren of op een locatie naar keuze
Om na het overlijden toch in de nabijheid van de overledene te kunnen zijn, is het mogelijk te kiezen voor thuisopbaring. Dit kan in de mand of kist met een kistkoeling maar ook op een opbaarbed of een eigen bed met een bedkoeling. Wanneer thanatopraxie, een lichte vorm van balseming, wordt toepast, is koeling niet meer nodig en zal de overledene ook niet koud aanvoelen. Thuis opbaren betekent niet altijd dat dit in huis is. Je kunt ook kiezen voor opbaring op een plek die speciaal was voor de overledene.

Opbaren in ons uitvaartcentrum
Je kunt ook kiezen voor opbaring in het uitvaartcentrum van Uitvaartverzorging Van der Laan. Onze rouwkamers zijn neutraal aangekleed. Dit geeft je de mogelijkheid om de ruimte naar eigen wens in te richten om zo een meer persoonlijke en vertrouwde sfeer te creƫren. Wij vinden het belangrijk dat nabestaanden alle rust, ruimte en tijd krijgen om hun dierbare te bezoeken in ons uitvaartcentrum.

Niet opbaren
Het komt voor dat de overledene, eventueel in een laatste wilsbeschikking, zelf heeft aangegeven dat hij of zij niet wil worden opgebaard. Je kunt deze keuze als nabestaande ook zelf maken. De overledene blijft dan tot de uitvaart in ons uitvaartcentrum of wordt thuis opgebaard zonder dat er rouwbezoek plaatsvindt.