Juliette Sluijs

Uitvaartverzorger

Via mijn vader Ger Sluijs ben ik bekend geraakt met de uitvaartbranche. Mijn opa en vader hebben zelf altijd een begrafenisonderneming in Groot Venlo gehad. Ik ging me een tijd geleden oriënteren op nieuw werk. Ik heb altijd leuk werk gedaan, maar onbewust miste ik het vuurtje in mijn hart. Ik vroeg aan mijn vader of hij uitvaartverzorger bij mij vond passen. Hij lachte alleen. Meer niet. Ik heb het toen maar losgelaten.

Toen mijn vader overleed, kwam ik letterlijk in aanraking met het vak. Tijdens zijn afscheidsbezoek zeiden verschillende vrienden van hem tegen mij: "Ik hoorde van je vader dat jij ook in het vak gaat werken en in zijn voetsporen gaat treden?" Ik zei verbaasd: "Dan weten jullie meer dan ik?"

Pap had vrienden verteld over wat ik hem destijds gevraagd had. Op dat moment vielen alle puzzelstukjes in elkaar voor mij. Daarna ging het heel snel. Ik ben me gaan oriënteren naar bedrijven in de buurt. Van der Laan sprak me meteen aan. Vooral de warmte die het team en bedrijf uitstralen. Ik sprak uit tegen vrienden dat ik het liefst bij Van der Laan wilde werken. Twee weken later kwam de vacature voorbij en nu ben ik onderdeel van het team.

« Terug naar team overzicht

 

20240517 145057
Wat ik het mooiste vind is om te zien hoe families, vrienden en kennissen met elkaar in verbinding komen vanuit hun hart tijdens dit moeilijke proces. Ik zie de kracht, de liefde, de betrokkenheid en de verbinding met elkaar om hun overledene dierbare een zo mooi mogelijk afscheid te geven. Ik ben dankbaar dat ik families in dit proces mag ondersteunen. Juliette Sluijs