Maartje den Dekker

Uitvaartverzorger | Teamleider

Het werken in de uitvaartbranche is eigenlijk nooit eerder bij me opgekomen. Heel toevallig kwam het op mijn pad en als er dan niemand gek van staat te kijken kom je erachter dat het eigenlijk best wel goed bij je past.

Mijn werkervaring in de psychiatrie en het welzijnswerk kan ik erg goed gebruiken in het begeleiden van mensen in een moeilijke tijd als bij het overlijden van een dierbare. Maar ook de druk en snelheid die dit werk met zich meebrengt is mij zeker niet vreemd.

Het mooie en tegelijkertijd ook moeilijke aan dit vak is het leren kennen van de nabestaanden. In een korte tijd, maar wel zo goed mogelijk. Alleen als dat lukt kun je ze op de allerbeste manier begeleiden naar een voor hen mooi afscheid. Als je net die extra dingen aanvoelt en ziet, wat het voor hen bijzonder maakt. Het is de kunst om te horen wat mensen niet uitspreken, maar stiekem wel bedoelen.

Ik vind het in het dagelijks leven erg belangrijk om open en transparant te zijn, dus in mijn werk ook. Zo blijf je in gesprek en kom je samen tot het beste eindresultaat.Maartje is opgenomen in het nieuwe Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mag zich Register Uitvaartverzorger noemen.

« Terug naar team overzicht

 

VDL 14 2x
Het is de kunst om te horen wat mensen niet uitspreken, maar stiekem wel bedoelen. Maartje den Dekker