Marieke Vliegenberg

Uitvaartverzorger

Sinds 2011 werk ik als uitvaartverzorger bij Uitvaartverzorging Van der Laan. Als kind sprak de uitvaartwereld mij al aan. Ik weet nog dat ik tijdens de uitvaart van mijn opa vooraan zat en alleen maar oog had voor de dames met de hoedjes, de pastoor en de heren in pak.Sinds juni 2022 ben ik gecertificeerd als dementievriendelijke uitvaartverzorger. Dit
helpt mij om nabestaanden te begeleiden bij het vorm geven van een dementievriendelijk afscheid en een dementievriendelijke uitvaart.

Ik haal de meeste voldoening uit mijn werk wanneer ik zie dat er iets gebeurt in een familie. Wanneer een familie toegroeit naar het afscheid, boven zichzelf uitstijgt, toch iets durft voor te lezen, toch wil meehelpen met de verzorging van pap of mam en wanneer er uiteindelijk lucht komt in het verdriet en er een lach ontstaat. Kortom; als de zon even gaat schijnen tijdens de soms loodzware dagen rond een afscheid.Marieke is opgenomen in het nieuwe Register voor gecertificeerde Uitvaartverzorgers van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg en mag zich Register Uitvaartverzorger noemen.

e-mail

« Terug naar team overzicht

 

VDL 18 2x
Ik haal de meeste voldoening uit mijn werk wanneer ik zie dat er iets gebeurt in een familie. Marieke Vliegenberg